Contact

Waar wilt u meer over weten?

educatie recreatie workshops participatie

Evotech – Biomimicry

  

Huh, wat zeg je en wat betekent dat ?

Spreektaal: bio mie mie krie

Bio komt van het griekse woord bios, wat leven betekent. Mimicry is afgeleid van mimesis wat imiteren betekent. samengevoegd krijg je biomimicry: LEVEN IMITEREN

Biomimicry is een wetenschap die voorbeelden uit de natuur bestudeert, imiteert en als inspiratie gebruikt om oplossingen te bieden voor allerlei problemen of uitdagingen waar de mens tegen aanloopt. Een goed voorbeeld hiervan is klitteband. De bedenker heeft heel goed naar de natuur gekeken om een alternatief te bieden voor de ritssluiting en schoenveters.

Wij kunnen heel, heel veel inspiratie ontlenen aan de natuur, kijk maar eens naar de volgende voorbeelden. Deze voorbeelden zijn maar enkele punten waarom dat de natuur zo belangrijk voor ons is.

Wil je meer te weten komen over biomimicry en andere vernuftige technieken in de natuur? klik dan op deze link voor meer informatie

 

 

Bezoek onze tentoonstelling

      

 

 

 

Het Boomrijk Educatieprogramma

      

De diversiteit in Boomrijk maakt dit park tot een ideale locatie voor buitenlessen: echt in de natuur, over
bomen, struiken en planten. Voor Boomrijk worden een aantal educatieve programmaseries ontwikkeld:

klik op deze link voor meer informatie

Wie?


Onze vrijwilligers ondersteunen natuurliefhebbers uit de regio met een aantal unieke collecties en veel, heel veel wetenswaardigheden.

Wat?


Wij bieden ontdekkend onderwijs in de natuur voor scholen, maar ook voor wandelaars en families, natuurliefhebbers en wetenschappers.

Waar?


Onze lokatie op de Eigen Wijs Boerderij biedt veel interessante weetjes
over dieren.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief