Contact

Waar wilt u meer over weten?

educatie recreatie workshops participatie
23 februari 2017

Evotech – Biomimicry

  

Huh, wat zeg je en wat betekent dat ?

Spreektaal: bio mie mie krie

Bio komt van het griekse woord bios, wat leven betekent. Mimicry is afgeleid van mimesis wat imiteren betekent. samengevoegd krijg je biomimicry: LEVEN IMITEREN

Biomimicry is een wetenschap die voorbeelden uit de natuur bestudeert, imiteert en als inspiratie gebruikt om oplossingen te bieden voor allerlei problemen of uitdagingen waar de mens tegen aanloopt. Een goed voorbeeld hiervan is klitteband. De bedenker heeft heel goed naar de natuur gekeken om een alternatief te bieden voor de ritssluiting en schoenveters.

Wij kunnen heel, heel veel inspiratie ontlenen aan de natuur, kijk maar eens naar de volgende voorbeelden. Deze voorbeelden zijn maar enkele punten waarom dat de natuur zo belangrijk voor ons is.

Wil je meer te weten komen over biomimicry en andere vernuftige technieken in de natuur? klik dan op deze link voor meer informatie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie?


Onze vrijwilligers ondersteunen natuurliefhebbers uit de regio met een aantal unieke collecties en veel, heel veel wetenswaardigheden.

Wat?


Wij bieden ontdekkend onderwijs in de natuur voor scholen, maar ook voor wandelaars en families, natuurliefhebbers en wetenschappers.

Waar?


Kom wandelen in Boomrijk. Dat ligt in het park Meerland, vlak bij Flight Forum. Of zoek ons op in onze werkplaats aan de Sliffertsestraat 25. We zijn op werkdagen open van 10 tot 5.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief