Contact

Waar wilt u meer over weten?

educatie recreatie workshops participatie

Websites die we van harte aanbevelen

Op deze pagina vind je links naar sites die we van harte kunen aanbevelen. Als je ook een aanradar hebt, laat het ons dan weten en stuur een mailtje naar: info@nw-m.nl. Wij zijn wel heel kieskeurig, het moeten echt sites zijn die iets speciaals te bieden hebben. Kijk maar naar de eerste links hier op deze pagina.

 

         spinazie
          Spinazie & Spinoza doet aan ecologisch ontwerpen,  onderhoud,  aanleg en educatie.
          Spinazie & Spinoza is een pakkende abstractie van functioneel (eetbaar) groen met goede                                (filosofische) beredenering, en daarmee van duurzame voeding voor lichaam en geest.
          Ecologisch ontwerpen gaat over samenwerking:
         Mens en omgeving gelijkwaardig inzetten voor zin- en vormgeving van de buiten-   ruimte.
De werkwijze gaat liefst integraal van analyse naar ontwerp en van aanleg tot (minimaal!) onderhoud.
Wat je aandacht geeft, groeit!

Eigen Wijs boerderij

 

cropped-cropped-Header__PAGE_template

Op 1 oktober is de Stichting Eigenwijs Boerderij gestart! Zij maakt zich hard om kinderen weer in aanraking te laten komen met dieren en natuur en om het boerderijleven terug naar de stad te brengen. Onder het motto ‘Dieren en mensen in de stad en op het land’ nemen Elke en Sarie de recreatieve taken op zich. Dierenarts Miel en Priscilla van de Natuurwerkplaats Meerhoven zorgen voor het dierenwelzijn en de educatie. De dierenverzorgers van de Ergon zorgen ervoor dat de boerderij er elke dag tiptop uitziet en alle dieren goed te eten krijgen.

“Kinderen moeten dicht bij de dieren kunnen komen. Want alleen zo raken ze ermee vertrouwd en leren ze wat hun natuurlijk gedrag is.

• Beleef de lente

BeleefdelenteOp deze site van de Vogelbescherming Nederland kan je een aantal vogels volgen via webcams die in en bij hun nest staan. Niet alleen kan je ze op die live camera’s volgen, maar de Vogelbescherming zet ook regelmatig een clipje met leuke momenten on line. Dus je hoeft er niet 24 uur per dag naar te kijken.

Er is ruime keuze aan nesten: Onze ijsvogel? Een oehoe? Een slechtvalk? Altijd is er wel wat interessants te zien.
Echt een aanrader.

 

• De Vlinderstichting

De vlinderstichtingEen heel actieve site over vlinders en libellen, compleet  met twitter account over tellingen, welke vlinders er vroeg in het voorjaar al gezien zijn. Zeer de moeite waard, al was het maar om de mooie foto’s.

Over wel iedere soort die in Nederland voorkomt, kan je via een link naar vlindernet veel te weten komen, inclusief het spreidingsgebied.

Op de site vind je ook een agenda over lezingen en andere activiteiten die de vlinderstichting organiseert.

 

• Prima Klima

PrimaklimaAltijd al willen weten hoeveel CO2 een mens genereert door zijn energieverbuik? Zou je het wel voor je eigen gezin willen uitrekenen? Dat kan op deze site. Hij is in het Duits, maar heel goed te begrijpen. Ga naar de CO2 Rechner en vul in hoeveel gas je gebruikt, hoeveel kilometer je per jaar rijdt enzovoorts. De CO2 Rechner rekent dan voor je uit hoeveel m2 bos er nodig is om deze CO2 weer uit de lucht te halen. Ontluisterende resultaten!

De site biedt ook de mogelijkheid tot het planten van bomen maar hoe dat gebeurt hebben we niet nagekeken. Ons gaat het om die handige CO2 Rechner. En als je bomen zou willen planten…….

 

Wie?


Onze vrijwilligers ondersteunen natuurliefhebbers uit de regio met een aantal unieke collecties en veel, heel veel wetenswaardigheden.

Wat?


Wij bieden ontdekkend onderwijs in de natuur voor scholen, maar ook voor wandelaars en families, natuurliefhebbers en wetenschappers.

Waar?


Kom wandelen in Boomrijk. Dat ligt in het park Meerland, vlak bij Flight Forum. Of zoek ons op in onze werkplaats aan de Sliffertsestraat 25. We zijn op werkdagen open van 10 tot 5.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief