Contact

Waar wilt u meer over weten?

educatie recreatie workshops participatie
28 april 2016

De Tocht van de Zeven Zonden tussen Eindhoven en Best

Op 16 mei, tweede pinksterdag, organiseren de Jeroen Bosch Hoeve, de Natuurwerkplaats en de Eigen Wijs Boerderij de Tocht van de Zeven Zonden, tussen Eindhoven en Best. De dag staat in het teken van de middeleeuwen en het leven van toen en nu tussen stad en land. Het evenement duurt van 10:00 tot 19:00 uur, waarbij diverse activiteiten plaatsvinden op de Hagelaar in Best en de Eigen Wijs Boerderij in het Philips van Lenneppark te Eindhoven.

De Jeroen Bosch Hoeve

Op het landgoed van de Jeroen Bosch Hoeve worden gedurende de dag diverse activiteiten voor kinderen en ook ouders georganiseerd, rondom het thema de zeven hoofdzonden. Het thema de zeven hoofdzonden wordt in Aarle gepresenteerd. Voor elke hoofdzonde is een aparte tuin in aanleg. Bezoekers kunnen o.a oude ambachten ervaren, middeleeuwse muziek en schouwspel beleven, ook zijn er pannenkoeken en hertenburgers te verkrijgen. Daarnaast vindt de opening van de Natuurwerkplaats tentoonstelling DomestiWattes?! plaats, waar de relatie tussen het domesticatieproces en de vorming van het Brabantse Landschap zichtbaar wordt.
Je wordt uitgedaagd jouw mooiste middeleeuwse kleedje aan te trekken, want er is een hele speciale verkleedwedstrijd. De gene die zich in middeleeuwse stijl het mooiste uitdost, kan een hele gave prijs kan winnen. Helemaal in het thema wordt je via de Eigen Wijs Boerderij terug in de tijd gebracht, door de middeleeuwse Barretocht tussen het Philips van Lenneppark in de stad en het cultuurhistorisch landgoed ten Rodeken op het platteland te Aarle in Best.

Wil je gratis meedoen met de Barretocht, dan brengt de Paardentram jou van Eindhoven naar Best en weer terug. Omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn, hoef jij je enkel op te geven voor de Barretocht. Geef hierbij je naam en het aantal personen en de opstaptijd door, via: mail@eigenwijsboerderij.nl De Paardentram vertrekt twee keer die dag, namelijk om 10:00 uur en om 11:00 uur.

De Eigen Wijs Boerderij

Op de Eigen Wijs Boerderij, de leukste stadsboerderij van Eindhoven worden leuke spelletjes en activiteiten voor jong tot oud, muziek en lekker eten georganiseerd. Verder introduceren wij de angry bird katapult.
De dag staat in het teken van stadslandbouw, waarbij guerrilla gardening en onze blije suburb bijen als echte stadsthema’s met het landelijke worden verbonden. Noeste arbeid en het feminiene landleven laten de ontwikkeling naar de stadsboer van vandaag zien. Verder is er aandacht voor zeldzame huisdierrassen in de Natuurwerkplaats tentoonstelling DomestiWattes?! en in levende lijve te zien in onze weiden.
Onze befaamde ontmoetingskunstenaar Piet Bergman, laat ons in een proeverij de middeleeuwen in de stad herleven, waarbij de zeven zonden op je bord passeren. Het kunstzinnige foodspektakel is geheel in stijl en thema van de middeleeuwen, met een knipoog naar het hedendaagse. Mensen hoeven niet te reserveren, we serveren zolang de voorraad strekt.
Tevens dient de Eigen Wijs Boerderij als opstapplaats voor de middeleeuwse Barretocht met de Paardentram.

De Groene Corridor

De Eigen Wijs Boerderij en Zorgboerderij de Hagelaar, met zijn op het landgoed gesitueerde Jeroen Bosch Hoeve, maken als Gastheren onderdeel uit van de Groene Corridor. Langs deze in ontwikkeling zijnde, aantrekkelijke groene verbinding tussen het 18 Septemberplein in Eindhoven, de historische markt in Oirschot en Het Groene Woud zal ook de paardentram rijden, tijdens de middeleeuwse Barretocht. De komende jaren gaan de gemeente Oirschot, gemeente Eindhoven en Brabants Landschap de Groene Corridor met financiële steun van de provincie Noord-Brabant verder verfraaien en ontwikkelen. Met meer groen, beleving en recreatiemogelijkheden. Deze festiviteit draagt hieraan bij.

Meer informatie op: www.groenecorridor.nl en www.facebook.com/DeGroeneCorridor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wie?


Onze vrijwilligers ondersteunen natuurliefhebbers uit de regio met een aantal unieke collecties en veel, heel veel wetenswaardigheden.

Wat?


Wij bieden ontdekkend onderwijs in de natuur voor scholen, maar ook voor wandelaars en families, natuurliefhebbers en wetenschappers.

Waar?


Kom wandelen in Boomrijk. Dat ligt in het park Meerland, vlak bij Flight Forum. Of zoek ons op in onze werkplaats aan de Sliffertsestraat 25. We zijn op werkdagen open van 10 tot 5.

Aanmelden voor onze nieuwsbrief